Végre elvonulnak az esőfelhők: Szerdán egyre több helyen bújik elő a nap

Forrás: Thinkstock -
eső felhők időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szépen lassan elbúcsúzhatunk az esős időtől, bár kedden még erősen felhős lesz az ég, és sok helyen csapadékra is lehet számítani, de a hét további részében érkezik a napsütéses idő.

Többnyire erősen felhős lesz az ég, de napközben szakadozottabbá válhat a felhőzet, és főleg az Alföld délkeleti részén lehet néhány órás napsütésre számítani – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Forrás: Thinkstock

Egyre kevesebb helyen várható csapadék, napközben már inkább csak a Tiszántúlon, az Északi-középhegység térségében és a nyugati határ mentén alakulhat ki kisebb eső, zápor, utóbbi területeken havas eső is lehet. A hét további részében fokozatosan felszakadozik a felhőzet, szerdán egyre több helyen bújhat elő pár órára a nap.

A Dunától nyugatra az északnyugati, keletre pedig a délnyugati szél élénkülhet meg időnként. A legmagasabb nappali hőmérséklet jellemzően 7 és 10 fok között alakul. Késő estére 2 és 6 fok közé hűl le a levegő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.