Tudtad? A kutyák nem szeretik, ha ölelgetik őket

Forrás: Dreamstime -
kutya állat kutatás simogatás ölelés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Stanley Coren, a kanadai British Columbia Egyetem kutyaviselkedés-szakértője elhatározta, hogy megvizsgálja, mit szólnak ahhoz a kutyáink, ha sokat ölelgetjük őket. Meglepő eredmény született! 

250 random képet tekintett át Flickr-ről és a Google-ről, amelyeken kutyákat ölelgetnek a gazdik. Ezután kielemezte a képeken látható kutyák reakcióit, és a végeredmény láttán kissé meglepődött.

Forrás: Dreamstime

Coren és csoportja több olyan specifikus jelzést gyűjtött össze a kutyák testnyelvéből, amely kapcsolatban állhat a feszélyezettséggel, a stresszel, a nyugtalansággal vagy az egyszerű unalommal. A Psychology Today oldalon felsorolt jelek a következők.

  • A kutya elfordítja a fejét bármitől, ami zavarja vagy aggasztja őt, néha lehunyja a szemét, legalábbis részben.
  • A kutyák gyakran mutatnak úgynevezett „félholdszemet”, amikor a szem sarkában vagy peremén láthatóvá válik a szemfehérje.
  • A stressz vagy a nyugtalanság egyik gyakori jele, amikor a kutya lesunyja vagy a fej oldalához lapítja a fülét.
  • Az ajak vagy egy személy arcának nyalogatása szintén a nyugtalanság jele lehet, éppúgy, mint az ásítás vagy az egyik mancs felemelése.
/1509/A_leg20159493340

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.