Ritka pillanat: Delfinek cserkészték be áldozatukat, egy cápát

vadászat Cápa delfin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Erre mondják, hogy jó időben, jó helyen, egy videózó drónnak ugyanis sikerült kiszúrnia egy ritka pillanatot, amikor is delfinek vadásztak le egy cápát.

Mielőtt összetévesztenénk a cukinak tűnő kis kardszárnyúdelfineket (Pseudorca crassidens) a kardszárnyú delfinekkel, jobb ha tudjuk, hogy utóbbit gyilkos bálna néven is szokták emlegetni,

nem véletlenül.

A gyilkos bálna Forrás: AFP/Far East Russia Orca Project/E.Lazareva

Míg a kis kardszárnyú delfinek csak halakat, kalmárokat és polipokat fogyaszt, és csak elvétve kényszerül arra, hogy bálnák borjaira vadásszon. Az pedig egyenesen ritka, hogy cápákra támadjon. Tehát az alábbi Sydney partjainak közelében elkapott pillanatot

a nagy szerencsének és egy drónnak köszönhetjük.

A videó készítője, Bruno Kataoka is tisztában van ezzel, hogy mindez mekkora mázli. A tudósok a videóról pontosan azonosítani tudták a kis kardszárnyú delfineket, de zsákmányukat még nem, csak annyi biztos, hogy cápáról van szó. A kis cápaborjúnak nem sok esélye volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.