A paralimpikon - aki 2013-ban ölte meg barátnőjét - családja azt állítja, fenyegető üzeneteket kaptak egy ismeretlentől. Az illető pénzt követel tőlük, amit ha nem kap meg, gondoskodik arról, hogy Pistoriust megverjék és megerőszakolják a börtönben. 

Oscar Pistorius paralimpikont barátnője meggyilkolásával vádolják, amiért akár 15 év börtönt is kaphat. 2013-ban Valentin-napon lőtte agyon Reeva Steenkamp modellt, akinek a halála után készült sokkoló felvételeket apja kérésére a nyilvánosság elé tárták.

Forrás: AFP

A paralimpikon az ügyész szerint nem mutatott megbánást legutóbbi tárgyalásán, csak magát sajnáltatta. Nyilvánvalóan szeretné elkerülni a börtön, ahol, ha a fenyegetések igazak, nem vár rá sok jó. A családja állítása szerint olyan üzeneteket kaptak, amelyben egy illető pénzt követel tőlük. Amennyiben nem fizetnek, úgy Oscar Pisturiust meg fogják verni, és csoportosan megerőszakolják a börtönben. Állítólag a fenyegetőnek bizonyítéka van arra, hogy az ügyész lefizetett egy tanút, aki a sportoló ellen vallott, a pénzért cserébe ezt is átadná. A rendőrség vizsgálja az esetet, de letartóztatásra egyelőre nem került sor - írja a Daily Mail.