Leszállsz a jamaicai reptereken, utána pedig akár el is szállhatsz a marihuána-automatákból szerzett fűvel. Legalábbis ez a terv, miszerint bárki vásárolhat, csak egy formális engedélyre van szükség.

38 milliárd forintnyi adót szedtek be Colorado államban azóta, hogy engedélyezték az orvosi célú marihuána forgalmazását. Egyébként a fű fogyasztóit Kanadában sem csukják börtönbe, és már ott is

30 milliárd forint körül van az adóbevétel.

Így nem is csoda, hogy Jamaicában is enyhítettek az ország büntető törvénykönyvén, még tavaly februárban.

A mostani szabályok szerint a marihuánabirtoklásért elvileg bárkit megbírságolhatnak, ám a gyakorlatban már engedélyezett a saját fogyasztásra szánt

maximum 57 gramm birtoklása. Az illetékes hatóság, (CLA) most dolgozza ki a szabályokat, amelyek által az adóbevételt is növelni tudják.

Forrás: Thinkstock

"A reptér mellett lennének a boltok, és regisztráció után meg lehetne kapni a vásárláshoz szükséges engedélyt" – magyarázta Delano Seiveright, a CLA egyik tagja.

A szakértő azt is hozzátette, hogy az engedélyt a turisták is megkaphatnák, de csak Jamaica területén tarthatnák maguknál a meghatározott adagot. Emellett pedig beszívva is felszállhatnának a gépre, de a drogot nem vihetnék fel magukkal a fedélzetre - számolt be a Blikk.