Történetünk főszereplője, egy 45 éves doktornő beperelt egy utazási irodát. A cég a profilja szerint csak nőknek szervez utakat, ezzel együtt pedig kezeskednek biztonságukról is Azonban a nő azt állítja, hogy a nyaraláson megerőszakolták.

"Arra ébredtem, hogy valaki fojtogat és meg akar erőszakolni" - idézte fel emlékeit a 45 éves doktornő. Georgina Mortimer a bíróságra vitte az ügyet,  mert úgy gondolja, hogy az utazási iroda hibázott, mivel, - mint később kiderült - előtte is előfordultak hasonló esetek, de nem tájékoztatták erről az ügyfeleiket. Ha az ítélet szerint a megerőszakolt doktornőnek lesz igaza, akkor

az precedensértékű lehet.

A kép illusztrációForrás: Thinkstock

A Girls for Sail speciális utazási iroda csakis nőknek kínál utakat, a kétgyermekes doktornő azért is fizette ki az utat, mert úgy érezte:

itt egyedül is teljes biztonságban lesz!

Nem lett igaza! Megerőszakolták, ráadásul abban a Santa Lucia-i szállodában, amely az utazási iroda tulajdona. A nő azonnal panaszt tett, ekkor megkérték, hogy senkinek se szóljon, ugyanis ezzel csak rossz hírét keltené a cégnek. Az asszony segítség híján a brit konzulátuson jelentette be a bűncselekményt, majd hazautazott.

A kép illusztrációForrás: Thinkstock

A nő természetesen jelezte az esetet az utazást szervező irodának is, valamint kártérítést is követelt. A válaszlevelet olvasva viszont nem hitt a szemének: egy prospektust és egy masszázskupont kapott, amit az iroda kifizet és

remélik, hogy ezzel le is zárulhat az ügy.

Az áldozat végül egy neves ügyvédet fogadott, és pert indított az iroda ellen - számolt be a Daily Mail. Nagy-Britanniában egyébként most sokan várják a bírósági döntést, hiszen eldőlhet, hogy kit terhel a felelősség akkor, ha az álomutazás során egy nőt megerőszakolnak a szállodai ágyában?