Egy amerikai viselkedésterapeuta csupán csak az egyik autista páciensén próbált segíteni, ekkor a rendőrök a távolból felszólították, hogy mindketten feküdjenek a földre. A pszichológus hiába tette fel mindkét kezét, a rendőrök meglőtték.

Charles Kinsey a kórházi ágyán mesélt a történtekről: autista páciense egy foglalkozásról rohant ki Miami utcáira, ám zavart viselkedése, és a kezében tartott felismerhetetlen tárgy miatt a környékbeliek azt hitték, hogy

 a férfi öngyilkos akar lenni, ezért kihívták a rendőröket.

A pszichológus azonnal utánarohant, és próbálta megnyugtatni betegét, ekkor szólították fel őket megadásra a rendőrök. Kinsey válaszul odakiabálta nekik, hogy semmi szükség fegyverhasználatra, mert mindketten fegyvertelenek, és betege kezében csak egy kisautó van, amit állandóan magánál hord.

 Ekkor az egyik rendőr váratlanul lábon lőtte.

A vérző terapeutát és betegét megbilincselték, Kinsey szerint az egész procedúra közel félóráig tartott, és cseppet sem voltak tekintettel arra, hogy megsérült. Amikor pedig megkérdezte a rendőrt, hogy miért kellett rálőnie, ő csak annyit válaszolt: "nem tudom".

A kép illusztrációForrás: Thinkstock

A rendőrség hivatalos közleménye szerint az autista férfi kezében fegyvernek látszó tárgy volt, ezért használták a járőrök a saját fegyverüket - számolt be a Miami News.