Az olimpia helyszíneit biztosította az a három elit osztagos rendőr, akik állítólag eltévedtek és egy drogkereskedők uralta környéken kötöttek ki, ahol rájuk is lőttek. Egyikőjüket fejbe lőtték, az orvosok jelenleg is küzdenek az életéért.

A hatóság emberei - akik egyébként az ötkarikás játékok helyszíneinek biztosításával megbízott 5000 fős különleges rendőri egység tagjai, állítólag eltévedtek, így keveredtek egy bandák uralta környékre - írja az AFP.

A kép illusztrációForrás: Thinkstock

Az egyik rendőrt fejbe lőtték, és jelenleg is megfigyelés alatt tartják. Egyik kollégája könnyebb sérülést szenvedett, míg a harmadik rendőr megúszta sérülések nélkül. 

Olimpiára hangolva: Rio de Janeiro kicsit más szemmel
Hamarosan kezdődik a világ legnagyobb sporteseménye, a nyári olimpiai játékok Rióban, ami kétségkívül fellendíti a helyi turizmust. Copacabana, a Megváltó Krisztus szobra, Cukorsüveg-hegy – ezek a legismertebb nevezetességek, amiket minden idelátogatónak meg kell néznie az olimpia ideje alatt. Ha viszont szeretnéd a nyüzsgő metropolisz másik arcát is megismerni, tarts velünk egy formabontó felfedezőútra! A teljes cikket itt elolvashatod!