A lajosmizsei apát 13 év fegyházra ítélte a Kecskeméti Törvényszék, miután drogos befolyásoltság alatt megkéselte a saját kislányát. Legalább négyszer szúrta mellkason az egyéves gyermeket...

Négy napig a kristály nevű kábítószert szívta a lajosmizsei férfi T. József, mert nem tudta feldolgozni, hogy élettársa elhagyta őt. Drogos befolyásoltság alatt megpróbálta megölni az akkor egyéves kislányát, mivel hallucinált és azt hitte, a családja meg akarja őt ölni. Négyszer szúrta mellkason a gyermeket, majd magával is végezni próbált.

Képünk illusztrációForrás: AFP

"Szeptember 10. napján a reggeli órákban magához vett egy 21 cm pengehosszúságú konyhakést és azzal a bal karjával magához ölelt kislányának mellkasára legalább négy szúrást adott le, majd ezt követően három szúrást ejtett saját mellkasán. A kislány a szúrás következtében életveszélyes sérülést szenvedett, azonban a szakszerű orvosi ellátás következtében életben maradt. A vádlott testüregébe a kés nem hatolt be, amikor magát megsebesítette" - olvasható a vádiratban. A vádlott szülei értesítették a mentőket, így került végül a gyermek a Szegedi Klinikára. A férfit borzalmas tettéért 13 év fegyházra ítélték.