Egy év hat hónap börtönre ítélte a Szentendrei Járásbíróság az egykori válogatott futballistát, Fitos Józsefet kétrendbeli csalás miatt. Az ítélet végrehajtását viszont három év próbaidőre felfüggesztette.

Nem jogerős ítélet született Fitos József, az egykori válogatott focista ügyében. A sportolót kétrendbeli csalással vádolták, az ügy hosszú ideje húzódik. Egyik barátja adott át neki több mint 3 millió forintot, de a pénzt nem tudta visszafizetni a sportoló. Az elsőfokú eljárásnak vége, de a kedvezőtlen ítélet ellenére Fitos József bízik abban, hogy felmentik.

Képünk illusztrációForrás: Dreamstime

"Meglepett a döntés, természetesen fellebbeztem az ügyben hozott, fél évvel ezelőtti ítélet ellen. Most is biztos vagyok abban, hogy a benyújtott dokumentumok alapján az eljárás végén nekem adnak igazat. Az illető, aki az ügyet elindította, megvásárolta a feleségem tulajdonában lévő telket, de a mai napig nem fizette ki a vételárat, ő okozott nekünk kárt, majd olyan összeget követelt, amelyet nem vagyok hajlandó elfogadni. A jogerős bírósági ítélet után minden iratot nyilvánosságra fogok hozni" - mondta a focista a Blikknek. A bíróság azonban az elsőfokú ítélet alapján úgy véli, a volt válogatott 2007-ben és 2008-ban úgy kért pénzt ismerőseitől, hogy tisztában volt vele, nem tudja majd visszafizetni az összeget. Cserébe pedig olyan ingatlant kínált, ami nem is az ő nevén volt bejegyezve. A két károsult közül az egyikük megkapta az összeg egy részét, és neki folyamatosan törleszt is a focista, ám a másiknak még tartozik, számára közel négymillió forintot és mintegy egymilliós kamatot ítélt meg a hatóság.

Képünk illusztrációForrás: Dreamstime

"Felemás érzéseim vannak az ítélettel kapcsolatban. Persze örülök annak, hogy a bíróság nekem adott igazat, mindvégig tudtam, hogy ennek így kell lennie. Ugyanakkor nem tudom, látok-e valamit viszont a pénzemből, hiába él valaki láthatóan jól, ha lefoglalható vagyontárgya nincs. Csak az jelentene megoldást, ha a törvény keményen büntetné a nem fizetést. Az egész ügyben egyébként az fáj nekem a legjobban, hogy az az ember, akit én a barátomnak hittem, a bíróság előtt a szemembe hazudott" - mondta a károsult.