Finoman szólva sem volt szerencsés napja Todd Orrnak, akit egy nap leforgása alatt kétszer is megtámadott egy dühös grizzly. A halálos összecsapás után közvetlenül készített egy videót, melyben viszonylag nyugodtan, vérrel borítva számol be a történtekről.

Eddig 31 millióan nézték meg Todd Orr videóját, amit két egymást követő medvetámadás után készített. A vérrel borított, több helyen megsebesült férfi igazi hős lett, higgadtsága figyelemre méltó ahhoz képest, hogy kétszer is majdnem meghalt. Még Mark Zuckerberg is lájkolta Todd beszámolóját.

Forrás: Facebook/Todd Orr

Nyugodt napnak indult Montana délnyugati vadonjában, Todd Orr békésen barangolt szarvasokat keresve, de hirtelen életmentő akcióvá változott a kellemes kószálás. Todd ugyanis egyik pillanatról a másikra egy egyáltalán nem veszélytelen helyzetben találta magát. Farkasszemet nézett egy dühös anyamedvével, aki a bocsaival együtt keresztezte a férfi útját. A mérges grizzly Todd felé vette az irányt, nem használt sem a kiabálás, sem a medveriasztó spray: az anyamedve kiszemelte őt, és nem menekülhetett. Arccal lefelé a földön fekve tűrte a harapásokat. „Az ereje minden egyes harapásnak olyan volt, mintha egy pörölykalapácsnak a fogai lennének”– áll Todd beszámolójában, aki csodával határos módon túlélte a támadást, a medve elillant, ő pedig tántorogva az 5 kilométerre lévő autójához igyekezett.

Forrás: Facebook/Todd Orr

„Néhány perc után, ami egy örökkévalóságnak tűnt, a medve elment. Megdöbbentem, de igyekeztem összeszedni magam. Éltem, tudtam járni, így elindultam az autómhoz. Vetettem közben néhány pillantást a sérüléseimre. Több sebből véreztem, a karomon, vállamon, de hálás voltam, hogy túléltem. Megköszöntem Istennek, hogy átsegített ezen. Öt vagy tíz perce sétálhattam az ösvényen, amikor hangokat hallottam a hátam mögül, és megláttam újra a medvét. Nem tudtam elhinni, hogy megint ez történik, másodjára! Miért én? Szerencsém volt az első támadásnál, de most nem voltam biztos abban, hogy túlélem ezt a másodikat”– írja Todd, aki ugyanúgy védte magát, mint az első alkalommal. A férfi tűrte a harapásokat, és a karmolásokat, legnagyobb meglepetésére azonban egy idő után ezúttal is abbahagyta a grizzly, és elment. Toddnak pedig sikerült elérnie az autóját, a videót és a fotókat is ott készítette. Természetesen kórházba került, ahol 8 órán át varrták össze a sérüléseit, de a lényeg, hogy jól van!