Tíz év hallgatás után 2017. február 25-én újra landolnak a Rapülők a Sportarénában. A visszatérő koncert kapcsán Gesztiéket természetesen rögtön az a vád érte, hogy csak a pénz miatt állnak össz újra.

"Ha egy zenekar hosszabb idő után összeáll, mindig ez a vád éri. Azt gondolom, simán belefér az elegancia fogalmába, hogy tízévenként kitoljuk a repülőt egy próbakörre. Számomra a show létrehozása a legérdekesebb, mivel a zenekar többi tagjával újra egymásra kell találnunk, és újraálmodni azt az időt, amit a kilencvenes évek elején megéltünk. Akkoriban mindenki nagyon bizakodó volt, derűsen nézett a világba. Egyre nyitottabbnak tűnt Magyarország, számos lehetőséget, komoly perspektívát ígért" - nyiltakozta Geszti Péter a Blikknek.

Fotó: Polyák Attila - Origo

"Az én dolgaim alapvetően mainstream kulturális produk­ciók, amelyek, ha sikeresek, azért csípik mások szemét, ha nem, akkor azért tapsolnak. Ha valami újba vágok bele, akkor az energiám hetven százaléka nem az új konstrukció felépítésére megy el, hanem, hogy megpróbáljam legyőzni az ellene irányuló ellenséges szándékokat. Ez nagyon nehéz. Jó lenne, ha ez megváltozna, és mindenki örülne mások sikerének, persze csak ha ezeket valóban a tehetsége, szorgalma révén éri el.

Ez mindannyiunknak jobbat tenne, mint a negatív gondolkodás."

Forrás: Youtube