A halál mindig fájdalmas pont egy család életében. Főleg, ha szeretett hozzátartozójuk egy hirtelen felindulásból vezérelve, önmaga vet véget az életének. Korábban már összeszedtünk néhány olyan művészt, aki túl korán távozott, most pedig folytatjuk sorozatunkat. Íme, az elmúlt évtizedek legmegrázóbb öngyilkosságai. 

Cserháti Zsuzsa

EMeRTon-díjas magyar énekesnő, előadóművész. Kritikusok szerint Kovács Kati mellett a hazai poptörténet legjobb "női torka" volt az övé. Cserháti Zsuzsa 13 éve nincs közöttünk, ám emlékét a mai napig őrzik a rajongói. Az énekesnő halálával kapcsolatban sok hír kapott szárnyra az elmúlt években. A történtekről fia, Szirtes Krisztián visszaemlékezéseiből tudjuk a legtöbbet. A sztár 55 éves volt, amikor 2003. július 23-án otthonában váratlanul elhunyt. Fia talált rá, ám édesanyja akkor már – ahogy a mentősök megállapították – legalább két órája halott volt. A sztár halálával kapcsolatban évek óta csak a találgatások folynak. Egyesek szerint öngyilkos lett, mások úgy vélik, hogy egy súlyos betegség következtében hunyt el.

Cserháti ZuzsaForrás: Facebook/Cserháti Zsuzsa

Kovács Ágnes Anna

Marosvásárhelyről áttelepült színművész, a Honvéd Együttes Kamaraszínházának volt tagja. Aradon született 1975-ben, 1997-ben végzett a Marosvásárhelyi Színművészeti Egyetemen. 2002-ig a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának volt tagja, majd a budapesti Honvéd Együttes Kamaraszínházához szerződött. Kovács Ágnes Anna 2008. október 26-án, életének 34. évében vetett véget az életének.

Kovács Ágnes AnnaForrás: Wikipédia

Mary Zsuzsi

Magyar énekesnő, az 1968-as Táncdalfesztivál fődíjas és közönségdíjas győztese. Az énekesnő 2011. december 24-én, szenteste vetett véget az életének, méghozzá a saját lakásában. Valószínűleg nem tudta feldolgozni, hogy pajzsmirigybetegsége következtében több mint 40 kilót hízott. Mary Zsuzsi testvére korában már jelezte a családnak, hogy mire készül az énekesnő, de karácsonykor úgy tűnt, hogy minden rendben van vele. A sztárnak mindig is ingadozó volt a hangulata: egyszer teljesen feldobódott, máskor pedig azt emlegette, hogy nincs értelme az életének.

Mary ZsuzsiFotó: MTI/Mészáros János

Kézdy György

Jászai Mari-díjas magyar színész, érdemes művész. Kézdy György a Szomszédok Virág doktoraként lett országosan ismert. Kollégái zárkózott embernek ismerték, magánéletéről is keveset lehetett tudni. Erős dohányos hírében állt, azonban amikor 2005-ben rákot diagnosztizáltak nála, letette a cigarettát. Betegségét kollégái, barátai előtt is titkolta, hogy küzd a gyilkos kórral. 2013 elején gyomorfertőzéssel került be az Uzsoki utcai kórházba, majd február 8-án, néhány nappal 77. születésnapja előtt saját akaratából vetett véget életének. A színművész állítólag a kórház egyik ablakából vetette ki magát, és azonnal szörnyethalt. 

Forrás: Wikipédia

Csordás Ilona

A popénekes 53 éves volt, amikor az öngyilkosság mellett döntött. Halála körül bőven maradtak titkok és elvarratlan szálak. Ilona több magánéleti gonddal is küzdött, mellyel a hírek szerint nem tudott megbirkózni. 2014. szeptember végén az énekesnő eltűnt, szerelmi bánatában öngyilkos lett, a holtteste pedig csak október 4-én került elő a Dunából. Plexi halálhírét a Hungária együttes vezetője, Fenyő Miklós osztotta meg a Facebookon. "Fájdalommal és megrendüléssel vettük tudomásul, hogy vezető vokalistánk, Csordás Ilona, Plexi elhunyt. Színpadi munkánkat a vele együtt eltöltött évek, a vele közösen létrehozott produkciók színvonalához méltóan szeretnénk a jövőben is végezni, az iránta érzett tisztelet és szeretet kifejezéseként" - olvasható Fenyő korábbi posztjában

Csordás Ilona, alias PlexiForrás: Youtube