Az Országos Meteorológiai Szolgálat az ország egész területére figyelmeztető előrejelzést adott ki. Csütörtök éjjeltől egészen péntek éjfélig tart a vészjelzés.

Borzasztó szél lesz szinte egész nap, ezért az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzést adott ki. Az egész ország területére érvényes a vészjelzés, csütörtök éjjeltől péntek éjfélig. A legerősebb széllökések Fejér, Komárom-Esztergom, Pest, valamint Veszprém megyékben lesznek, meghaladhatják az óránkénti 90 kilométert - írja az MTI.

Az ország egész területére vészjelzést adtak ki - Képünk illusztrációsForrás: AFP/2013 Getty Images/Spencer Platt

A szélerősség így a három fokozatú skála 2., azaz a narancs fokozatát éri el. Emellett hószállingózás illetve hóesés is lehet. Pénteken szintén számíthatunk hózáporra, ami szombaton is kialakulhat. Az egész országban fagyni fog, hajnalban erős ködre is számíthatunk. Szerencsére szombat délutánra már tiszta idő várható, ami vasárnap folytatódik. Ragyogó napsütés lesz, gyenge hózápor esetleg ÉK-en alakul ki. Reggel -3, délután +3 fok körül alakulhat a hőmérséklet a Köpönyeg. hu szerint.