Hamarosan a valóságban is előfordulhat az, amit csak Az éhezők viadala-filmek nézői láthattak a mozivásznon. 

Ha minden a tervek szerint halad, 2017 júniusában elindul a novoszibirszki vállalkozó, Jevgenyij Pjatkovszkij valóságshow-ja, méghozzá Szibériában. A Game 2: Winter című műsorban 30 játékosnak  9 hónapot kell a tajgán élnie, ahol nyáron 35, télen mínusz 40 fok van.

 

A Game 2: Winter című műsorban 30 játékosnak 9 hónapot kell a tajgán élnie, ahol télen mínusz 40 fok vanForrás: Thinkstock

A játékosok 100 kilónyi holmit vihetnek magukkal, aminek zöme élelmiszer lesz, de ez nem lesz nekik elég a 9 hónap alatt, így vadászniuk kell, ha enni akarnak – írja a Daily Mail. Azok a játékosok, akik kibírják a show-ban 9 hónapig, osztozhatnak a 100 millió rubeles, azaz 485 millió forintos nyereményen. Ám azért fizetni kell, ha valaki részt akar venni a show-ban: a nevezés közel 5 millió forint. 

A 35 éves vállalkozó, Jevgenyij Pjatkovszkij elmondta, a show 1 milliárd rubelbe kerül, és bár külön operatőrök nem lesznek, 2000 kamera mutatja majd a játékosok mindennapjait. Minden játékosnak lesz egy úgynevezett pánikgombja, amit ha megnyom, 30 percen belül érte megy a helikopter, ám ez azt is jelenti, hogy kiesik a játékból.

A szervezők nem tiltanak semmit, így ha gyilkosság vagy nemi erőszak történik, az nem az ő felelősségükForrás: Thinkstock

A pánikgomb bevezetése nem véletlen, a helyen ugyanis nem kevés vadállat él, emellett pedig ugyan be kell tartani az orosz törvényeket, ám a szervezők nem tiltanak semmit, így ha gyilkosság vagy nemi erőszak történik, az nem az ő felelősségük.