A berlini merénylet után három magyart nem találnak a hozzátartozói

Forrás: AFP/John Macdougall -
magyar merénylet Berlin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lassítás nélkül hajtott a tömegbe egy kamion a berlini karácsonyi vásáron. 12-re nőtt a halálos áldozatok száma, és 48-an sérültek meg a tragédiában, többen súlyosan. Az áldozatok nemzetiségét nem tudni, eddig 3-an jelentkeztek a magyar nagykövetségen, hogy nem találják a rokonukat.

Fékezés nélkül Berlin egyik leghíresebb karácsonyi vásárának tömegébe hajtott egy kamion. A sofőrről azt feltételezik, hogy pakisztáni menekült volt, aki idén kért menedékjogot Németországban. A teherautót valószínűleg egy lengyelországi építkezésről lophatták el. A hatóságok nem zárják ki, hogy merénylet történt, a szemtanúk szerint biztos a szándékosság: erre utal, hogy a kamion nem fékezett, és az is, hogy olyan utakon közelítette meg a vásárt, melyeken személygépkocsival is nehézkesen lehet átjutni.

A berlini merénylet után három magyar jelentkezett a nagykövetségen, hogy nem találják a rokonukat Forrás: AFP/John Macdougall

A gázolás során 48-an megsebesültek, többen súlyosan, és 12-en vesztették életüket. A halálos áldozatok nemzetiségéről nem került ki információ.

A magyar nagykövetség ügyeleti telefonszámán eddig hárman jelezték, hogy nem találják a rokonukat.

Az ők adatait felvették és továbbították a német rendőrségnek, egyelőre várják és gyűjtik a további információkat. Jó hír, hogy úgy tűnik a vásáron üzemelő magyar lángosos és kürtős kalácsos bódéja nem azon a részen volt, ahol a teherautó a tömegbe hajtott - írja az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.