A november végén történt üggyel kapcsolatban most zárult le a belső vizsgálat. Az intézmény szerdán sajtóközleményt adott közre. 

Pár héttel ezelőtt bombaként robbant a hír, miszerint egy holttestre bukkantak a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet egyik emeleti mosdójában. A holttest több napja lehetett ott. Az intézmény szerdán sajtóközleményt adott ki, melyben összegzik a lezárult vizsgálat eredményét. 

Képünk illusztrációForrás: Thinkstock

A Jahn Ferenc Kórházban 2016. november 27-én észlelt haláleset körülményeivel kapcsolatos kivizsgálással összefüggésben az alábbi tényeket és intézkedéseket kívánjuk nyilvánosságra hozni.

"A lefolytatott rendőrségi szemle, valamint a kórházi belső vizsgálat eredményeként megállapítható, hogy az elhunyt egy hajléktalan, aki több krónikus betegségben szenvedett és intézetünkben számos alkalommal részesült orvosi ellátásban, azonban halálakor nem állt kezelésünk alatt. Kórházunk részéről orvos-szakmai mulasztás kizárható. A Jahn Ferenc Kórház együttérzését fejezi ki az elhunyt asszony halála miatt mindazoknak, akik ismerték és szerették, egyúttal elnézést kér mindazoktól, akiket az eset felkavart, megbántott vagy rossz érzéssel töltött el." - olvasható a kórház oldalán. Az intézmény még arról is döntött, hogy mostantól a vécéajtók alját lefűrészelik, valamint szükség esetén kívülről is nyithatók lesznek a bezárt fülkék.