Felfoghatatlan esetet tárgyalnak Debrecenben. A nő érthetetlen okok miatt kioltotta újszülött csecsemője életét. 

T. Éva 2013 tavaszán esett teherbe, de mivel akkor tervezett munkába állni, így nem árulta el senkinek az állapotát, sőt orvosi vizsgálatokra sem járt. Éva egy kórházban helyezkedett el, ahol idővel rájöttek a titkára, ezért ott ellátásban részesült. A nő ezután úgy döntött, hogy születendő gyermekét örökbe adja, de a nevelőszülei előtt – akikkel egy háztartásban élt – továbbra is titkolta a babát.

Először eltitkolta gyermeke születését, majd – mivel azt hitte, halva született – megölte kisbabáját T. ÉvaForrás: Thinkstock

A kegyetlen anya végül a mátranováki otthonában hozta világra a kislányát titokban. A babáról azt feltételezte, hogy halva született, ezért először pelenkába burkolva a szekrénybe rejtette, később pedig a kandallóba helyezte, és begyújtott.

A földi maradványokat egy zacskóban rejtegette a padláson. Végül az egyik kolléganője, a főnővér fedezte fel, hogy Éva méretes hasa leapadt, ezért átirányította a szülészetre, hogy vizsgálják meg. Ott derült ki, hogy a nő megszült, de állítása szerint kislánya már elhunyt, mire a világra jött. 

Később azonban kiderült, hogy a pici teljesen egészségesen született, halálát pedig az okozta, hogy édesanyja hagyta őt kihűlni a szekrényben. A bíróság a kegyetlen gyilkost emberölés miatt 7 év fegyházbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte – írta meg a Civishír.

A közelmúltban napvilágra került egy másik gyilkos anya ügye is, aki halálosan megverte 4 éves kislányát, amiért az nem ment el fogat mosni.