Csalódott szerelmesek, elutasított udvarlók vagy felbosszantott családtagok választják bosszúállásképpen az erőszak egyik legkegyetlenebb formáját: savval öntik le szófogadatlan asszonyaikat, gyerekeiket. A következő fotósorozat lehetőséget ad az áldozatoknak arra, hogy "hallassák a hangjukat".

Iránban egyre nő azoknak a lányoknak, gyerekeknek, asszonyoknak a száma, akiket savval öntenek le büntetésképpen. A támadás célja egyértelműen az, hogy eltorzítsák az áldozatokat, tulajdonképpen megsemmisítve ezzel azok társadalmi életét és jövőjét.

A szörnyű támadások elkövetésében szerepet játszik az ország kultúrája és az intolerancia. A nőket leggyakrabban akkor öntik le savval, amikor családi konfliktus adódik, mint például válási kérelem vagy visszautasított házasság. Amellett, hogy az áldozatok szörnyű kínokat élnek át lelkileg és testileg is, később kirekesztéssel szembesülnek, megbélyegzik őket.

Az iráni áldozatoknak nagy szükségük lenne orvosi, anyagi és lelki segítségre is. Az országban sajnos nincsen olyan szervezet, amely foglalkozna ezzel a problémával. Az égési sérülteknek így saját magukat kell kezelniük a jótékonysági adományokból.

/1702/A_gy_20172181291