Horgas Eszter 15 év együttlét után szakított párjával, az elválás pedig annyira fájdalmas volt, hogy hónapokig nem is tudott róla beszélni. Még most is zokogva ébred éjjelente, de tudja, hogy most önmagára kell rátalálnia, miközben vágyik egy új szerelemre is. 

Nagyon nehezen és lassan hozta meg a végső döntést Horgas Eszter, de végül 15 év után mégis a szakítást látta az egyetlen lehetőségnek. Az elválás azonban rendkívül fájdalmas volt, még a mai napig sincs túl rajta, de elmondása szerint tiszta a lelkiismerete, mert tudja, hogy mindent megtett azért, hogy működjön a kapcsolatuk. 

Horgas Eszter még nincs túl a szakításonFotó: Marton Szilvia - Origo

"Óriási kudarc ez nekem, de muszáj volt lépnem, mert már így is addig húztam a szakítást, míg végül én is belebetegedtem, Elveszettnek éreztem magam, de megkerestem, és megtaláltam azokat a dolgokat és persze embereket, akik szebbé teszik a mindennapjaimat" – mondta Horgas Eszter, aki szerint nem szégyen, ha elakad az ember. Neki a gyaloglás és a légzésterápia segített, de még nem gyógyult meg teljesen. "Még éjjel is felébredek arra, hogy zokogok.  Aztán mégis jön a megkönnyebbülés, a tisztulás érzése" – ismerte el a Best Magazinnak a fuvolaművész. Hozzátette, párja által vált újra nővé, főleg az előző kapcsolata után, ami teljesen összetörte. "Mégis elbuktunk, nem tudtunk tovább együtt menni. Most itt az idő, végre rá kell találnom önmagamra. (...) Szerelemre persze vágyom, mert gondoskodó, babusgató nő vagyok. (...) Nem szeretek egyedül lenni, de ez még a gyászidőszak, most meg kell tisztulnom" – árulta el Eszter.