Van egy bizonyos ülőhely, ami egyáltalán nem olyan népszerű, mint az összes többi ami a szerelvényen található. De miért? 

A nők szexuális bántalmazására, a nemi erőszakra, a mindennapi szexizmusra igyekszik felhívni a figyelmet egy új kezdeményezés, amellyel a mexikóváros-i metró egyik szerelvényén lehet találkozni. A "pénisz székre" keresztelt ülőhely annak köszönheti a nevét, hogy pont úgy fest, mint egy leültetett férfi. 

A mindennapi szexizmusra igyekszik felhívni a figyelmet egy új kezdeményezésForrás: Mexico City Metro

Az ülés háttámlája olyan, mint egy mellkas, míg az ülő része egy ágyékra hasonlít leginkább. Nem csoda, hogy a kizárólag férfiaknak fenntartott ülésre senki nem ül le szívesen. A furcsa ülőalkalmatosság a tervezők szerint pont olyan kellemetlen helyzetbe hozza a férfiakat, mint amibe a nők kerülnek amikor kéretlenül rájuk nyomulnak.

Bár bizonyos vélemények szerint hiába kényelmetlen ez az ülés, soha nem fog ahhoz hasonlítani, amit a nemi erőszakot átélt nők éreznek a zaklatóikkal szemben - írta meg a Metro

Magyarországon 200 ezer nőt ér fizikai erőszak a kapcsolatában
A NANE Egyesület ingyenesen hívható segélyvonala 2016-ban is heti négy alkalommal üzemelt, naponta általában 3-5 hívót tudtak fogadni, magyarán nagyjából 800 bántalmazott nő telefonált. Ez a szám csak a jéghegy csúcsa. Olvass tovább itt...