Sokan nem is gondolják, hogy a sikerkönyvek és a csillogás mögött milyen komoly traumák húzódnak az írónő életében.

J.K. Rowling a világ egyik legsikeresebb könyvsorozatát tudhatja magáénak, de arról még nem sokszor esett szó, hogy milyen út vezetett a reflektorfényig.

Tinédzserként tanulmányi gondokkal küzdött, majd 25 évesen elveszítette az édesanyját is. Két évvel később házasságot kötött egy férfival, aki később rendszeresen bántalmazta a nőt, aki ennek ellenére hamar teherbe esett, így született meg a kislánya. 

J.K. Rowling rögös úton jutott el a sikerhezForrás: AFP/Timothy A. Clary

Nem sokkal ezután már be is adták a válási papírokat, innentől kezdve pedig egyedülálló nőként kellett helytállni az életben.

Nem bírta a rá nezehedő súlyt, már az öngyilkosságot fontolgatta, mikor komoly elhatározásra jutott: a negatív energiákat és az önmarcangolást könyvírásba konvertálta át, és ennek hatására nem várt siker követte Rowling döntését.

Nézd meg mangahősként a Harry Potter szereplőit
J. K. Rowling fantasykönyveit egyszerűen imádják Japánban, ezért mostantól a rajongók több módon is megismerhetik Harry és varázslótársai kalandjait. Most az esszenciálisan angol történet főbb szereplői részesültek meglepő bánásmódban: 13 karakterből a japán grafikusok a Shochiku stúdió közreműködésével mangahőst faragtak, a mangahősök minden jellegzetességével. Olvass tovább itt...