Josef Fritzl hiába kapott életfogytig tartó büntetést, abban reménykedik, hogy kijut egyszer a fogságból. 

Emberi ésszel fel nem fogható bűncselekményeket követett el az idős férfi, aki nem véletlenül kapta az amstetteni rém elnevezést. Életfogytiglanra ítélték, de ő mégis bízik a szabadulásában. Pedig erre sok esélyt nem látni, hiszen a 81 éves embert olyan komolyan elzárva tartják fogva, hogy személyesen még az interjút készítő újságíró sem találkozhatott vele. 

Így néz ki a vélhetőleg elmebeteg férfiForrás: Northfoto

Nem csoda egyébként, hogy ilyen szigorú szabályok között éli a hátralevő életét, hiszen hátborzongató bűntettsorozatot hajtott végre: 24 évig tartotta fogságban a saját lányát egy pincehálózatban. Nagyjából 3000 alkalommal erőszakolta meg a gyerekét, aki összesen 7 gyermeket szült a beteg édesapjának, de az egyik csecsemő a cellában életét vesztette. 

A férfi 2008-ban bukott le, amikor az egyik gyermeke olyan beteg lett, hogy muszáj volt kórházba szállítani. 2009-ben került börtönbe, de soha nem bánta meg a tetteit. Az arcán azóta is merev és hűvös páncél van, nincsenek érzelmei. Az erőszakolt lánya, Elisabeth soha nem szólalt meg nyilvánosság előtt, ő és hat gyermeke pedig egy titkos helyen él Ausztriában. 

A Channel 5 által készített interjúból kiderült, hogy hiába minden tény és bizonyíték, Fritzl mindössze a szabadulásán morfondírozik, illetve azon, hogy mit csinálna a szabad idejében – írta meg a DailyMail