65 éve uralkodik II. Erzsébet, ezzel ő a leghosszabb ideje trónon lévő brit uralkodó. A legrégebb óta regnáló uralkodók között nőként ő van az első helyen, és ki tudja, még meddig lesz a trónon, hiszen betöltötte a 91. életévét, és remek egészségnek örvend.

II. Erzsébet betöltötte a 91. életévét, és köszöni szépen, még mindig jó egészségnek örvend, aminek alattvalói rendkívül örülnek. Ő leghosszabb ideje trónon lévő brit uralkodó, világviszonylatban a 16. a sorban, de nőként az első helyen áll a legtovább trónon lévő uralkodók között.

91 éves lett II. ErzsébetForrás: AFP

Erzsébet királynő 1926. április 21-én délután két óra negyven perckor született anyai nagyapja londoni házában, a Bruton Street 17. alatti lakásban, amelyet a II. világháborúban bombatámadás ért. Érdekesség, hogy az uralkodó ereiben magyar vér is csörgedezik, hiszen egyik ükanyja, Rhédey Klaudia magyar volt. Erzsébet királynő 1947-ben ment férjhez Fülöp edinburgh-i herceghez, aki mellesleg a harmad-unokatestvére volt. Házasságukból négy gyermek született. Erzsébet már kétgyermekes anyuka volt, amikor trónra került, most kétszeres dédnagymamaként pedig még mindig uralkodik.

/1604/Soha_201645145925