A Nagy Duett sztárja, Peller Károly egy igazi túlélő, hiszen többször menekült már meg a halál torkából.

"Egy autóbalesettel kezdődött" - nyilatkozta az operettsztár a Borsnak. "Tizenkilenc-húsz éves lehettem, amikor anyukám kocsijával megcsúsztam egy olajfolton. A villamossíneken kötöttem ki úgy, hogy a Lada az oldalára fordult. Nem is akartam többé autóba ülni. De mivel azt mondták, hogy pont ilyenkor nem szabad abbahagyni, azóta is vezetek."

Peller Károly és Stohl Luca A Nagy Duett színpadánForrás: Peller Károly / Facebook

Pedig ez csak egy kis baleset volt ahhoz képest, amit néhány évvel később élt át: "Jobbról legalább kétszázzal előzött egy autó. Meglökte a kocsim elejét, a szalagkorlátnak csapódtam, és kisodródtam a pálya szélére. A domboldalba beleállt, és háromszor bukfencezett az autó. Tudtam, hogy meg fogok halni, lepergett előttem az életem. A rendőrök nem hittek a szemüknek, amikor sérülés nélkül szálltam ki."

Stohl Luca partnere 2001. január 6-án békésen aludt a családi házuk tetőterében, amikor édesanyja kétségbeesetten kiabálta a nevét. "Álmosan kinéztem a folyosóra, gomolygott a füst. Visszaléptem egy pokrócért, hogy a fejemre tekerjem, addigra lángra kapott a lambéria.

Tűzbarlangon át menekültem ki, a házunk nyolcméteres lángokkal égett.

Sosem felejtem anyukám arcán a fájdalmat, ahogy életük munkája semmivé lett. Az akkor eladott szőlősünkért kapott pénzzel együtt. Miután eloltották, megkértem a tűzoltókat, hogy vigyenek vissza a szobámba. Amikor megláttam, hogy csak hamu maradt, sokkot kaptam. Arra eszméltem, hogy a mentőben pofozgatnak. Azóta nem félek, velem több rossz nem történhet.