Néhány óra múlva kezdetét veszi az RTL Klub vadonatúj reality-je, a Házasság első látásra.

Mint ahogyan a cím is arra utal, a párok a házasságkötéskor találkoznak először személyesen - egészen pontosan az anyakönyvvezető előtt. Az oltárhoz vezető utat pedig szakemberek alapozzák meg, így mondhatni, a tudomány választ párt a jelentkezőknek.

Az eredetileg szociális kísérletként, Dániából induló műsor mára már több földrészen is sikert aratott.

„Nem egy ördögtől való dolog az effajta házasság, hiszen a történelem során hosszú ideg az emberek úgy házasodtak, hogy megmondták nekik, kinek, kit kell elvenni" – mondta Kolosi Péter az RTL Magyarország vezérigazgatója, majd hozzátette: „Annak csak külön örülünk, ha a műsor meghozza a házasodási kedvet."

Lilian és BalázsForrás: RTL sajtóklub

 Péter elmondta, tényleg az anyakönyvvezető előtt, az esküvőjük pillanatában találkoztak először a párok. Mind a ketten beszélgettek sokat szakértőkkel, rengeteg tesztet megcsináltak, majd ezek kiértékelését követően a szakemberek voltak azok, akik párosították a házasulandó feleket. A párkapcsolati szakértők és pszichológusok közt jelen van Gál Béla, Soós István, Gaál Viktor és Rozs Erika is.

Alapvetően személyiséget néztek a szakértőink, valamint a személyiségek összetevőit, hiszen például a nagyon különbözőek és a nagyon hasonlóak illenek össze

– kezdte Kónya Gergely, akitől megtudhattuk, hogy

a személyiségi jegyek alapján állították össze a kérdéseket. Négy szakértő négy különböző területet vizsgált. Ilyen volt az érzelmi intelligencia és a szexuál-pszichológia. Továbbá megvizsgálták, ki hogyan tud kötődni emberekhez, illetve társas kapcsolatokban hogyan viselkedik.

Rita és ZoliForrás: RTL sajtóklub

Végezetül pedig volt egy klinikai teszt. „Leadták a külső igényeket is a jelentkezők, de a pszichológusok elsősorban a belső személyiséget vizsgálták. Természetesen, ha valakinek kikötése volt, hogy nála magasabbat szeretne, akkor ezt is figyelembe vették szakértőink" – avatott be a kulisszákba Kónya Gergely, a műsor kreatív producere.

És hogy kiből lesz a jó szereplő? „Mindig azt néztük, hogy ki mennyire nyitott. Arról kell vallanod, hogy mi zajlik benned. És aki ebben jó, abból lesz tökéletes szereplő egy televíziós műsorban." – mondta Kónya. 200-300 közötti volt a jelentkezők száma. „Fontos szempont volt, hogy ne olyanok jöjjenek, akiknek végső elkeseredésükben ez a műsor lenne az utolsó megoldás a házassághoz. Hiszen, ha valaki letölt egy társkeresőprogramot, abban sincsen végső garancia, ez is csupán csak egy plusz lehetőség" – mondta a kreatív producer, aki szerint a jelentkezők célja az volt, hogy ha már ők maguk nem tudnak saját maguk számára pár találni, igénybe veszik a tudomány és a szakemberek segítségét.

Rita és ZoliForrás: RTL sajtóklub

A műsor az esküvő pillanatában csatlakozik be a szereplők életébe, ezt követően a nézők láthatják a nászutat, majd még 30 napig követi a stáb a párokat, amikor is megszületik a végső döntés: folytatják-e a kapcsolatot. Hogy lesz-e nagy válóshow az évad végén, ez két hét múlva kiderül. Addig is négy pár életét követhetjük nyomon. Premier: május 2-án.

Az első műsorból

Az egyik menyasszony, Rita sírva fakadt:

Mindenki azt mondja, hogy annyira hozzám illik és félek, hogy csalódást fogok okozni, amiért én nem érzem ugyanazt a lángolást.

Egy másik pár férfi tagja a nőket hibáztatta, amiért nem sikerült révbe érnie.

 Nem tudom, hogy miért nincs három éve komoly kapcsolatom, szerintem nem bennem van a hiba.