Íme, a legjobban kereső sportolók: itthon Dzsudzsák Balázs van az élen

pénz Cristiano Ronaldo sportoló Dzsudzsák Balázs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A legjobban kereső sportolók világranglistájára természetesen egyetlen magyar sem került fel, de azért a hazaiak sem panaszkodhatnak. Ugyan sosem érik utol Cristiano Ronaldo 25 milliárd forintnyi fizetését, de azért Dzsudzsák is boldog lehet a maga 1 milliárdjával.

Cristiano Ronaldo nemcsak a legismertebb, hanem a legjobban kereső sportoló is. Évente csaknem 25 milliárd forintnak megfelelő dollárt rak zsebre, ezt nehéz túlszárnyalni.

Cristiano Ronaldo Forrás: Anadolu Agency/2017 Anadolu Agency/Burak Akbulut

A második Lebron James amerikai kosárlabdázó, aki 23,6 milliárdot kap, a harmadik pedig Lionel Messi, neki 21,9 milliárd forintnak megfelelő dollár a fizetése.

Lionel Messi Forrás: AFP/Gerard Julien

A 10 legjobban fizetett sportoló között egyetlen nő sincs. A negyedik Roger Federer teniszező, őt pedig Kevin Durant kosárlabdázó követi. "Ha valaki már kifelé megy a sportból, akkor lehet, hogy a szponzori bevételekből lényegesen többet keres, mint magából a sportolói tevékenységből" - mondta az RTL-nek Szabados Gábor sportközgazdász. Erre példa

Roger Federer, aki a legtöbb pénzét a reklámbevételekből kapja.

A hazai sportolók ugyan nem találhatóak meg a Forbes Magazin listáján, de azért nekik sincs okuk panaszra.

Dzsudzsák Balázs Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

Dzsudzsák Balázs jelenleg a legjobban kereső magyar sportoló, aki a hírek szerint évente 1 milliárd forintot tesz zsebre.

A második Huszti Szabolcs, aki csak valamivel keres kevesebbet 1 milliárdnál, a harmadik pedig Szalai Ádám, aki 618 milliót kap évente.

Az olimpiai sikerszámokban általában nem lehet annyi pénzt keresni, mint a focival.

Sem a vízilabda, sem az úszás nem hoz annyit a konyhára, persze itt is vannak kivételek. Hosszú Katinka például meglehetősen szépen keres, ráadásul reklámbevételei is vannak.

Hosszú Katinka Forrás: AFP/Christophe Simon

Sajtóhírek szerint Katinka tavaly 250 millió forintot keresett csak az úszással,

erre jönnek még a reklámbevételei.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.