Kováts Vera az X-Faktor második szériájában tűnt fel. 16 éves korában szerepelt a népszerű tehetségkutatóban, azóta azonban elég keveset hallhattunk felőle. Nemrég azonban komoly filmszerepet kapott: a főszereplő húgát alakítja a Pappa Piában.

Verának ugyan már van színpadi tapasztalata, mégis az segítette legjobban a Pappa Pia Zitájának alakításában, hogy a karakter nagyon hasonlít tinikori önmaghoz.

Kováts Vera az X-FaktorbanFotó: Mudra László [origo]

"Korábban játszottam a Thália Színház Starfactory című előadásában, de akkor még nem gondoltam, hogy a színészet felé visz majd az élet. Zitát könnyű volt eljátszani, nagyon hasonló a tinédzserkori önmagamhoz. Tizenhat évesen, vidékről a fővárosba költözve én sem akartam mást, csak bulizni. Aztán az X-Faktor miatt gyorsan fel kellett nőnöm" - mondta a Borsnak Vera.

A filmben a fiatal tehetség csókjelenetet is vállalt, szerepe szerint Miller Dávidba, Miller Zoltán és Ulmann Mónika fiába szeret bele.

"Dávid sokkal tapasztaltabb színész, mint én, sokat segített a felkészülésben. Nem sorrendben vettük fel a jeleneteket, az első forgatási napomon máris csókolóznunk kellett. Keveset aludtan előző éjszaka, de Dáviddal mindent részletesen átbeszéltünk előtte" - mesélte Vera.

Kováts Vera a Pappa Pia forgatásánFotó: Mudra László - Origo

Vera szíve most éppen foglalt, boldog kapcsolatban él, és beiratkozott a Pesti Magyar Színiakadémiára, hogy következő filmjben már profiként álhasson a kamerák elé.