Kerényi Miklós Gábor Marton László metoo
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lengyel Anna dramaturg a színházi zaklatási botrányok kapcsán beszélt Marton Lászlóról és Kerényi Miklós Gáborról. Kifejtette, az Operettszínház elbocsájtott művészeti vezetője kártékonyabb, mint a Vígszínház egykori főrendezője. 

"Súlyos tévedés volna, ha valaki a színházi világra mint valami erkölcsi fertőre gondolna" - mondta Lengyel Anna dramaturg a HVG-nek. Hozzátette, a hatalmi és szexuális visszaélések nem mindennaposak.

Marton László Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A színházi szakember arról is beszélt, hogy miért állt ki Marton László mellett, és Kerényit miért nem védte meg. Állásfoglalását azzal indokolja, hogy amíg Marton a kezdeti tagadás után lényegében elsüllyedt szégyenében, Kerényi Miklós Gábor azonban máig próbálja bagatellizálni súlyos visszaélését a hatalmával, így ő valószínűleg sokkal kártékonyabb és veszélyesebb figura.

Kerényi Miklós Gábor Forrás: MTI/Zih Zsolt

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.