Megnyúzott macskák szőréből készült preparátumokat árusított egy budapesti nő az egyik közkedvelt adok-veszek oldalon. 

Házimacskák lenyúzott szőréből készült preparátumot kínált egy budapesti nő az egyik közkedvelt adok-veszek oldalon, háromezer forintos darabáron. A termékleírásban azt írta, táskák vagy sapkák elkészítéséhez ajánlja őket. 

"Épp a gyereknek kerestem karácsonyra valamilyen cicás ajándékot, amikor ráakadtam a hirdetésre. Természetesen jelentettem az eladót, mert ez megengedhetetlen" - mesélte az egyik felhasználó.

Volt olyan is, aki felkereste a XVI. kerületi nőt, hogy közölje vele: szabálysértést követ el, de az asszony állítja, hogy legálisan jár el, ugyanis profi vadászok által lelőtt állatokkal dolgozik. 

Az Állatvédő Liga egyesületének elnöke szerint kizárt, hogy a nő tevékenysége legális lenneForrás: Szomor Anikó

Pataki Gábor, az Állatvédő Liga egyesület elnöke szerint azonban szinte lehetetlen, hogy a tevékenység törvényes kereteken belül történt volna, ezért feljelentést is tett a rendőrségen. 

"Az állatvédelmi törvény eleve tiltja a kutyák és macskák prémjének értékesítését, akkor is, ha az állatok természetes halállal pusztultak el. Ezzel tehát az asszony legalább szabálysértést követett el. Ha igaz is, amit állít, hogy vadászok lőtték le az állatokat, akkor felmerül a kérdés, hogy kik és milyen jogcímen tették ezt, ez ugyanis állatkínzásnak is minősülhet" - mondta. 

A rendőrség már eljárást indított az ügyben, a hétvégén házkutatást is tartottak a nő otthonában. A nyomozás határideje, 2018. január 25. - írta meg a Blikk