Borzalmas gyilkosság történt Spesiszentgyörgyön: egy 16 éves fiú különös kegyetlenséggel végzett barátjával. Életének kioltása után pedig ivott a véréből, arca egy részét pedig kivágta, hazavitte, és evett belőle. Tettéről nevetve vallott. 

Brutálisan meggyilkolta barátját a 16 éves sepsiszentgyörgyi fiatal. A tett elkövetése előtt a két barát alkoholt vásárolt egy boltban, amit az utcán kezdtek el elfogyasztani. Ám a csendőrség megbírságolta őket, ezért betonelemek alá húzódtak be. A jelentések szerint a két fiatal nemcsak ivott, hanem drogozott is: ragasztót szívtak. Ezután vitatkoztak össze valami, ami a kegyetlen gyilkossághoz vezetett.

A 16 éves fiú evett áldozatából, és a véréből is ivott - Képünk illusztrációForrás: Shutterstock

"Ivás közben ragasztógőzt is szívtak, illetve a vallomás szerint elkezdtek vitatkozni. A 16 éves fiú ráült áldozatára, és egy kővel szétverte ennek fejét. Ezután egy üvegdarabbal elvágta az áldozat torkát, és nyelvestől, arcával együtt kivágta az állkapocs-csontját. Ezt ő maga mesélte el rengeteg részletet adva, és nevetve. Kérdéseinkre elmondta, hogy nem bánja tettét, mi több, arról is beszámolt, hogy a markából 5–6 tenyérnyi vért is megivott áldozatából" - mondta a Hírmondónak Adrian Baciu, az esettel foglalkozó ügyész. Ezután a fiú hazavitte a kivágott arcdarabot, megmutatta testvérének, majd evett belőle. "A testvére is megerősítette, hogy a 16 éves fiú valóban evett a testrészekből. Ezt az apjuknak is elmesélték, aki nevetett az egészen, lefeküdt, és másnap munkába ment. Elképzelheti, hogy milyen családi körülmények között élnek" - tette hozzá az ügyész, aki azt is elmondta, hogy rengetegen fogyasztanak tudatmódosító szereket a környéken, a vádlott saját bevallása szerint például 7 éves kora óta szív ragasztót.

A 16 éves fiút gyorsan elfogták a hatóság emberei, ő pedig mindent bevallott, nevetve. "A fiatal lakásán megtaláltuk a véres állkapocs-darabot. Mindent bevallott, mi több, azt hangoztatta, hogy ezek után is bármikor gyilkolna, a vallomása alatt folyton nevetett, az egyenruhásokat fenyegette, hogy elveszi a fegyverüket és lelövi őket" - mondta Adrian Baciu.