Pénzes Henriettát különös kegyetlenséggel gyilkolták meg 2006-ban. A vádlott végig a „Muki" néven elhíresült K. András volt, aki tettéért börtönbe is került. Henrietta nagymamája szerint azonban kizárt dolog, hogy egyedül követte volna el a borzalmas gyilkosságot.

Mindössze 18 éves volt Pénzes Henrietta, amikor meggyilkolták, de hiába találták meg és csukták le a tettest, nagymamája nem tud megnyugodni. Szerinte ugyanis az elítélt nem követhette el egyedül a gyilkosságot, az ő fájdalma és vesztesége pedig nem csillapodik, folyamatosan a temetőbe jár unokája sírjához. 

A nagymama rendszeresen jár a temetőbe, fájdalma cseppet sem enyhült az évek alattForrás: Pixabay.com

"Sokszor találok rajta olyan virágot vagy mécsest, amelyet nem én vittem, ebből is kiderül számomra, hogy vannak, akik még ennyi idő után sem felejtették el Henikét. Ami szörnyű, hogy a lelkem képtelen megnyugodni, hiába telnek az évek, ugyanazt a kínzó fájdalmat érzem, mint amikor örökre elveszítettük őt" - mondta a Blikknek a nagymama, aki szerint K. Andrásnak volt egy társa. Biztos vagyok benne, hogy nem ez, az akkor még csenevész, alacsony gyerek ölte meg az unokámat. Heni sokkal magasabb és erősebb volt nála, fizikailag is képtelenség, hogy ő az elkövető. Nagyon bízom benne, hogy egyszer kiderül, mi történt, ha másképpen nem, úgy, hogy ő bevallja az igazságot. Rettenetes érzés, hogy hamarosan szabadulhat, bár bízom benne, a börtönben észhez tért" - tette hozzá a nagymama, aki azt is elmondta, hogy a család szétszakadt a tragédia után. 

A nagymama szerint nem az elkövetőt csukták leForrás: Shutterstock

Henit 2006-ban gyilkolták meg különös kegyetlenséggel. A lányt az akkor 15 éves K. Andrásnak kellett volna hazakísérnie, aki ehelyett megerőszakolta őt egy Makó melletti dűlőúton, majd egy fához kötözte. A fiú ezek után a városba ment, majd a reggeli órákban robogóval tért vissza a lányhoz, akit lelocsolt benzinnel, majd felgyújtott. Sérüléseibe Heni nem azonnal halt bele: mivel elolvadtak kezén a madzagok borzalmas kínok közepette vonszolta magát addig, míg segítséget nem tudott kérni valakitől. Testének 60%-a megégett, néhány héttel a kórházba kerülése után meghalt.