Tavaszig biztosan börtönben marad a november 20-án elűnt VV Fanni feltételezett gyilkosa. Március végéig meghosszabbították előzetes letartóztatását.

November 27-én tartóztatták le azt a férfit, akit az egykori Való Világ játékos meggyilkolásával gyanúsítanak. Bár a szóban forgó személy nem ismerte be tettét, annyit elmondott, hogy valóban ő vitte ki otthonából, ölben az eszméletlen fiatal lányt.

Mivel a rendőrség már régen nem eltűnt, hanem meggyilkolt személyként keresi a lányt, egyelőre eredménytelenül, így a férfi előzetes letartóztatását is meghosszabbították.

vv fanniForrás:

"A Fővárosi Főügyészség előterjesztette a nyomozási bírónál a gyanúsított előzetes letartóztatásának három hónappal, 2018. március 27. napjáig történő meghosszabbítását " - válaszolta kérdésünkre a Fővárosi Főügyészség sajtóosztálya a Blikk megkeresésére.

"Ma Magyarországon az előzetes letartóztatásnak bevett formája van: először mindig harminc napra rendelik el, majd kilencven nappal hosszabbítják meg. Ezután az esetek döntő részében még további hatvan napot szabhat ki a bíróság. Ez így összesen fél év, és bár nem ismerem az ügy részleteit, a bírói döntés arra enged következtetni, hogy a nyomozó hatóságnak megalapozott bizonyítékai lehetnek a gyanúsított ellen. A jelenlegi eljárás alapján hat hónap után kell a bíróságnak ülést tartania, a főszabály szerint ekkor van első alkalommal lehetősége a védelemnek, hogy álláspontját szóban is kifejthesse a bíróság előtt " - mondta a lapnak dr. Szilágyi Roland ügyvéd.