Szörnyűséges csecsemőgyilkosság történt Pásztón: az anya titokban hozta világra gyermekét, akinek később a fejét találta meg egy kutya, de a teste azóta sem került elő. Az anya azt állítja, hogy ő nem ölte meg, csak magára hagyta a gyermeket.

Borzalmas esetre derült fény Pásztón: egy kutya megtalálta egy csecsemő fejét. Az anya titokban szülte meg gyermekét újévkor, azt állítja, ő nem ölte meg a kicsit, csak magára hagyta, de legalább 10 órát volt távol, nem lehet tudni, potosan mit csinált. A nő a szülés utáni komplikációk miatt orvoshoz fordult, aki bejelentést tett a rendőrségen. A kicsi teste azonban azóta sincs meg, pedig a rendőrség speciális keresőkutyákat is bevetett.

A pásztói csecsemőnek nem volt esélye az életre - Képünk illusztrációForrás: Thinkstock

„Sokkal könnyebb a bizonyítási eljárás, ha megtalálják a kisbab testét. Anélkül csak az orvosszakértő véleményekre lehet alapozni. Ilyen esetekben mindig orvosszakértő és elmeorvos-szakértő is megvizsgálja a gyanúsítottat. Az ő véleményük alapján meg lehetett állapítani, mennyire életszerű a gyanúsított védekezése" – mondta a Ripostnak dr. Kamarás Péter jogi szakértő. A baba teste perdöntő bizonyíték lehet, hiszen hatalmas különbség van gondatlanságból elkövetett emberölés és a szándékos emberölés büntetési tétele között. Előbbiért 1-5 évig terjedő szabadságvesztés, utóbbiért pedig akár életfogytiglan is járhat, de 10-20 év büntetéssel jellemzően lehet számolni. Az anyát jelenleg szándékos emberöléssel vádolják.