A beszámíthatatlannak ítélt T: Béla több mint 14 évvel ezelőtt követett el brutális gyilkosságot barátnője ellen, nemrég pedig a saját apját késelte halálra. Most előzetes letartóztatásban van.

A tornyospálcai T. Béla minden előzetes szóváltás nélkül szúrta le az apját szombat reggel az otthonukban, majd nyugodt hangon közölte anyjával, hogy értesítse a mentőket, mert megkéselte az apját. A férfi paranoid skizofréniával küzd, és nem ez volt az első eset, hogy gyilkolt, beszámíthatatlansága miatt azonban gyógykezelés után a szülei felügyelete alá került. Első gyilkossága után a családja mindenben támogatta, de most édesanyja sem képes mellette állni.

Megkéselte apját a skizofrén gyilkos - Képünk illusztráció"Forrás: Thinkstock "

„Mostani tette után szerintem jobb, ha a családját is elfelejti. Az anyja az előzetesére sem ment el, és úgy hallottam, a börtönben sem akarja vele tartani a kapcsolatot. Ez lesz Bélának az igazi pofon, hiszen valljuk be, a család támogatása nélkül az első ügye sem úgy alakult volna, hogy pár év bolondok háza után hazamehetett volna" – mondta a Blikknek egy helybéli. A férfi 30 napig a rács mögött marad.

Több mint 14 évvel ezelőtt barátnőjét, Beatrixot gyilkolta meg brutálisan. A lány testvére azóta élt rettegésben. „Amikor meghallottam, hogy újra gyilkolt ez az ember, bevallom, az volt az első gondolatom, így az ő édesanyja is megtudja, milyen érzés elveszíteni, aki az egyik legfontosabb ember az életében. Nekünk ez a férfi pokollá tette az életünket, a mai napig nem merünk egyedül kimenni az utcára, állandósult az életünkben a félelem" – mondta Szilvia.

Beatrix kegyetlen meggyilkolása (18+)
A paranoid skizofréniával küzdő T. Béla drog és alkohol befolyása alatt állt, amikor 2003-ban meggyilkolta barátnőjét, Beatrixot. Brutális kegyetlenséggel végzett a lánnyal. Nemi szervébe botot dugott, kinyomta a szemét, átment rajta autóval majd felgyújtotta a testet. Betegsége miatt néhány évnyi gyógykezelés után a szülei gyámsága alá került az elkövető.