A rendőrök kénytelenek voltak nyilvánosságra hozni a 3-4 év körüli halott kisfiú fényképét, ugyanis senki nem keresi a gyermeket: remélik, így valaki felismeri.

Egy 3-4 éves halott kisfiú maradványait mosta partra a víz a texasi Galvestonnál 3 hónapja, azt azonban senki nem tudja, hogy pontosan ki is a fiúcska. A rendőrség kis Jacobnak nevezte el, és azért, hogy megtalálják a hozzátartozóikat, szokatlan lépésre szánták el magukat: nyilvánosságra hozták a halott gyermek fényképét. 

Ő kis JacobForrás: Galveston Police Department

Egy fantomképet is készítettek, azzal plakátolták ki a területet, és a fiú felkerült az eltűnt gyermekek listájára is. A rendőrségi szóvivő szerint nem volt egyszerű meghozni azt a döntést, hogy közzétegyen egy fotót egy halott gyermekről, de szükséges lépésnek tűnt, mert a nyomozás elakadt: senki nem jelentkezett, hogy eltűnt a gyermeke. A körülbelül 13 kilós fiúcska nem a vízben halt meg, a boncolás során kiderült, hogy nem élt már, amikor beledobták. A testén láthatóak voltak a bántalmazás és az elhanyagoltság jelei, de nem ebbe halt bele: a rendőrség nem tudja, hogy mi a halál oka. Az FBI 10 ezer dolláros jutalmat ajánl annak, aki tájékoztatást tud adni a fiú családjáról - írja a Metro.  

Senki nem keresi kis JacobotForrás: Galveston Police Department