Az interneten találkozott a 16 éves fiú az ismeretlen lánnyal, aki rávette, hogy vetkőzzön le a webkamera előtt. Kiderült azonban, hogy a titokzatos illető nem lány, hanem egy férfi, aki meztelen videójával zsarolta a fiút.

Csupán beszélgetni, szórakozni akart a 16 éves angliai tinédzser fiú, akit Jacobként emlegetnek, de a valódi nevét természetesen nem adták ki. Olyan csevegőoldalra ment, ahol webkamerán keresztül teremthet kapcsolatot idegenekkel, és hamar beszédbe is elegyedett egy lánnyal, akivel kölcsönösen felkeltették egymás érdeklődését.

Átverték a 16 éves fiútForrás: Markus Spiske/Markus Spiske

Rábeszélte az ismeretlen a fiút, hogy vetkőzzön le a kamera előtt, amit meg is tett, de sajnos minden rosszra fordult. A titokzatos illető ezután elkérte Jacob telefonszámát, mondván, hogy könnyebb lesz tartani így a kapcsolatot, de minden megváltozott, amikor az állítólagos lány küldött a fiúnak egy linket, melyre kattintva egy videó jelent meg, Jacobról, meztelenül. Nem sokkal ezután csörgött a telefonja, a vonal másik végén azonban egy férfi volt. Az agresszív férfi közölte, hogy tönkre fogja tenni az életét. Kivert a víz, remegtem" – mondta Jacob. „Teljesen bepánikoltam, a legrosszabb forgatókönyvre gondoltam" – tette hozzá a 16 éves fiú, aki mindenre hajlandó lett volna, hogy megakadályozza a videó kikerülését. Végül 800 fontot fizetett a férfinak, majd a családjához fordult segítségért. A rendőrséget a nővére értesítette - írja a Bristolpost