90 ezer éves emberi ujjcsontokat találtak, ez átírhatja mindazt, amit eddig tudtunk

maradvány fosszília történelem lelet antropológia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Oxford egyetem kutatói találták azokat a csontokat, amelyek átírhatják mindazt, amit eddig az emberiségről tudtunk. A lelet 90 ezer éves. 

Egy emberi ujj része lehetett az a 90 ezer éves lelet, amelyet nemrégiben találtak az Oxford egyetem tudósai. A kis csontdarab rengeteg dolgot megváltoztat, amit eddig feltételeztek a kutatók - The New York Times. Ez a lelet megelőzi a 80 ezer éves Ázsiában talált emberi fogat 65 ezer éves ausztráliai maradványokat is.

A felfedezés érdekessége nemcsak az, hogy így ez lett a legrégebbi homo sapiens-től származú nem afrikai lelet, hanem az is, hogy arra engedi következtetni a tudósokat, hogy kivándorlás Afrikából Eurázsiába kiterjedtebb volt, mint eddig gondolták. Ezt a Nefúd-sivatagban, az Arab-félsziget északi részén fedezték fel, ahol abban az időben buja növényzet lehetett. Találtak továbbá több ember alkotta eszközmaradványt is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.