Nem akar a börtönből szabadulni a Skálás Gyilkosként elhíresült Bene László, akit a bíróság több mint 20 év után szabadlábra helyezett.

Bene Lászlót 1994-ben fogták el azután, hogy társával, Donászi Aladárral együtt negyvenmillió forintot rabolt el és négy emberrel végzett. Kirabolták többek között a Skála pénzszállító autóját is és megölték a kocsikísérőt - nem véletlenül ragadt rá a „Skálás Gyilkos" jelző. 1996-ban életfogytiglanira ítélték, a szegedi Csillag börtönben ült, de két napja szabadlábra helyezték.

A férfi mégsem örül a szabadságnak, fellebbezett és két hétig még biztosan a börtönben marad. Állítólag azt mondta a bíróságon, hogy lakhatási körülményei nem megoldottak.

A kép csak illusztrációForrás: Getty Images/Dan Kitwood

Szerette volna, ha a tárgyalást elnapolják, de a bíróság nem látott erre lehetőséget. Előbb megteremtené magának az anyagi biztonságot, megvárná a számára minden bizonnyal pozitívan záruló kártalanítási kérelem kimenetelét. Nem akart üres kézzel távozni. Így viszont a hozzátartozói segítségére szorul, akik természetesen befogadnák" – árulta el a Borsnak Bene ügyvédje, dr. Soltész Katalin.

A lap információi szerint a férfi a bátyjához fog kerülni egy Somogy megyei kisvárosba, ahol kialakítottak neki egy saját szobát.