Hasi fájdalmak miatt hívta az orvost az a baranyi lány, aki nem tudta, hogy terhes. Otthonuk mosdójában hozta vilgára gyermekét. A tinédzser úgy döntött: felneveli a kislányt, aki 27-28. hétre született. Mivel nem vett részt a terhesgondozáson, elesik a támogatásoktól. 

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy egy baranyai lány otthonukban hozta világra a gyermekét, hiszen nem tudta, hogy terhes. A tinédzser hasi fájdalom miatt hívta a mentőket, ám végül édesanya lett. 

A lány, Detti nővére a Borsnak elmondta, hogy a terhesség alatt húgának rendszeres menstruációja volt. Azt is elmondta, hogy a család Detti mellett áll, felnevelik a babát.

A lány háziorvosa is megszólalt egy fórumbejegyzésben, ahol elmondta, hogy a lány nem a szülés előtti napon járt nála, hanem április 11-én. Laborvizsgálatra is elküldte, de azután nem jelentkezett. 

Felnevelik a kislány (képünk illusztráció)Forrás: Shutterstock

Dr. Menczer Gábor, a területileg illetékes háziorvos azt is elmondta: "A család hajnalban riasztotta az ügyeletet, az orvosnő ki is ment a házhoz hajnali öt óra tájban. A lány vesetájéki fájdalomról panaszkodott, ezért az orvos javasolta, hogy menjenek be Pécsre a klinika sürgősségi osztályára ultrahangos vizsgálatra. A nagymama vállalta, hogy beviszi, de mégsem indultak útnak, ezért pár órával később már szült is. A mentősök beszámolója szerint a lány otthon, házuk mosdójában várta őket, és a vizsgálat közben szült meg" - mondta az orvos. Hozzátette: a baba nem sírt fel, ezért megkezdték az újraélesztését. Fél perc múlva a kicsi megmozdult, levegőt vett és sírni kezdett. Azt is tudni lehet, hogy az anyát mentőhelikopter vitte, csecsemőjét egy koraszülöttmentő autó szállította a kórházba. A baba a szokásosnál korábban, 27-28. hétre, 2050 grammal született.

A Borsnak egy orvosi szakjogász azt mondta, hogy a lány elesik a támogatásoktól, hiszen legalább 4 alkalommal részt kellett volna vennie a terhesgondozáson, azonban ez nem történt meg.