Az egyik budapesti börtönben rabtársukra támadt néhány fogvatartott. A férfit lefogták, száját betömték, majd egy egyszerhasználatos borotvapengével kimetszettek egy bőrdarabot a lábából. 

A Blikk a Fővárosi Főügyészség tájékoztatására hivatkozva azt írja, hogy még 2015-ben az egyik budapesti börtönben fogvatartott elítélt egy társával rátámadt egy harmadik fogvatartottra. Áldozatuk szemeit bekötötték, száját betömték, kezeit hátra kötözték, majd a másik támadó a lábait is lefogta olyan erővel, hogy ne tudjon mozogni - idézi a vádiratot a lap. 

Kinyúzott egy darabot társa lábából egy rabForrás: Getty Images/Dan Kitwood

A vádlott ezt követően egy egyszerhasználatos borotvapengével kimetszett egy darabot társa lábából. A 3x6 centiméteres nyúzásos sérülés 8 napon túl gyógyuló és maradandó nyomot is hagyott. 

"A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség az erőszakos többszörös visszaeső elkövetőnek minősülő férfi ellen védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra. Esetében a büntetési tétel felső határa tíz évig terjedő szabadságvesztés" - írta a Blikk.