Nem oktat tovább úszást Hosszú Katinka olimpikon az Iron Corporation Kft-nél és befejezi tevékenységét az Iron Aquatics Klubban. A tanítványok szüleinek küldött levelet döntéséről. A levelet az egyik szülő juttatta el szerkesztőségünknek. 

"Katinka mindig fontosnak tartotta, hogy a klubjában úszó és tanuló gyerekeknek és felnőtteknek megfelelő szakmai hátteret tudjon biztosítani, de a kialakult helyzetben nem tudja tovább egyedül vinni ezt a terhet" - írják abban a levélben, melyet azoknak a szülőknek küldtek, akiknek gyermekei Shane Tusup és Hosszú Katinka klubjában tanultak úszni. Mint ismeretes: az olimpikon úszónő elválik edző-féjértől. Katinka és csapata tájékoztatta a szülőket az Iron Aquatics-ben felmerült változásokról. A levelet egy szülő juttatta el szerkesztőségünkbe. 

Hosszú Katinka nem tudja egyedül vinni a terhetForrás: MTI/Kovács Anikó

A döntést a következőképp indokolták: "Az Iron Aquatics klubnak a jövőben nincs biztosított vízfelülete, a klub edzői valamint a kft. dolgozói a héten felmondtak, ezért Katinka úgy döntött, befejezi a tevékenységét, mint úszó az Iron Aquatics Klubban, és az Iron Corporation Kft. keretein belül úszásoktatást sem végez. Ahogy már a médiában is megjelent, Katinka új klubot alapított Iron Swim néven, a jövőben ott folytatja a munkáját."

A levél végén Hosszú Katinka is elköszönt a szülőktől: "Végül ezúton szeretnék én is elbúcsúzni mindenkitől, hisz amint a fentiekből kiderült, távozom az Iron Corporation Kft-ből. A jövőben is maradok az úszás vilgában és az uszodai közegben" - írta az olimpiai bajnok úszónő a levélben.