Talán most végleg lezárulhat a soroksári gyilkosság ügye, hiszen a rendőröknek öt év után sikerült elfogniuk a feltételezett elkövetőt. Az áldozat férje és édesanyja is megszólalt a fordulattal kapcsolatban.

Öt év telt már el azóta, hogy Krisztinát meggyilkolták futás közben. A nő minden erejével küzdött az életben maradásért, de sajnos nem tudott felülkerekedni támadóján. A nyomozást egészen eddig nem tudta lezárni a rendőrség, de most úgy tűnik, az áldozat családja megnyugvásra lelhet, megvan a feltételezett gyilkos. A hírek szerint a gyanúsítottat csütörtökön fogták el és hallgatták ki, az elkövető véletlenül, a DNS mintája miatt bukott le – írja a Ripost.

Elfogták a feltételezett elkövetőt - Képünk illusztrációForrás: AFP/Attila Kisbenedek

A meggyilkolt nő férjét behívták a rendőrök, hogy tájékoztassák, azonosították felesége gyilkosát. Kardos Lajos biztos abban, hogy a megfelelő embert fogták el, de sokként érte a hír. Többet nem is akart és nem is tudott volna mondani, hiszen a rendőrségnek kell majd tájékoztatást adni az ügyről. Kardos Lajos hazasietett a fiához.

Nem csak a meggyilkolt nő férjét hívták be, hanem az édesanyját is. „Én annyit szeretnék majd kérni a bíróságtól, hogy ennek az embernek a cellájába tegyék ki a lányom fényképét: minden reggelen Kriszti arcával ébredjen, este pedig az legyen az utolsó, amit elalvás előtt lát! Élete végéig nézze a zárkában a lányom képét! Azt akarom, hogy ugyanazt a fájdalmat élje át, amit ő!" – mondta a Blikknek az anya. Hozzátette, élete legszebb születésnapi ajándéka, hogy elkapták „az a féreg, aki elvette a gyermekét".