Sírásó verseny rendeztek Dunaújvárosban

Forrás: MTI/Rosta Tibor -
Dunaújváros sírásó ásás megmérettetés verseny
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szurkolócsapat kísérte a versenyzőket a III. MTFE Országos Sírásó Versenyre Dunaújvárosba, ahol a gyorsaság és az esztétikum is számított. A versennyel a temetkési szakmában dolgozók megbecsülésére akarják felhívni a figyelmet. 

A csapatoknak egy 80x200 cm széles, 160 cm mély gödröket kellet kiásniuk úgy, hogy az oldaluk elég sima legyen ahhoz, hogy a kaloda elakadás nélkül beleférjen - írja a Dunaujvaros.com, ugyanis a településen rendezték meg III. MTFE Országos Sírásó Versenyt.

A Magyarországi Temetőfenntartók és Üzemeltetők Egyesületének elnöke elmondta, hogy a versennyel a temetkezési szakmában dolgozók megbecsülésére szeretnék felhívni a figyelmet, valamint egy csapatépítési lehetőséget biztonsítani a dolgozóknak.

A versenyen 12 csapat indult, a csapatokat 2 fő alkotta, akiket egész szurkolótábor kísért. A Delmagyar.hu szerint a hódmezővásárhelyi 4 fős "válogatottat" például egy 10 fős szurkológárda kísérte. Ám leszögezték, ezt nem úgy kell elképzelni, mint egy focimeccsen.

Fotó a tavalyi versenyről Forrás: MTI/Rosta Tibor

Ám nemcsak a gödör méretei számítottak a versenyen, ugyanis a kiásott földre is figyelniük kellett és arra, hogy a szerszámok a megfelelő helyen tárolják. Erre összesen két óra állt rendelkezésükre, de a leggyorsabbak közel egy óra alatt végeztek. Mikor az utolsó csapat is kiásta a gödröt, következett a második forduló, amin leginkább az esztétikai szempontokat vették figyelembe.

A Dunaujvaros.com szerint tizenöt percük volt arra, hogy visszahantolják a halmot és eligazítsák rajta a földet.

Ha szeretnéd megnézni a versenyről készült képeket, kattints ide!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.