Tíz évvel ezelőtt, 2008-ban hunyt el Albert Györgyi újságíró. Egy taxiban állt meg a szíve. Szép volt, tehetséges, nehéz gyermekkora egész életére rányomta a bélyegét. Pánikbeteg volt, depressziós, anorexiás és alkoholfüggő.

"Leginkább anyu törődése hiányzott. Apu vitt nőgyógyászhoz, amikor nagylány lettem. Apu sietett később is mindig a segítségemre" - idézi Albert Györgyi újságíró szavait a Story magazin. Tíz évvel ezelőtt hunyt el, nehéz gyermekkora rányomta a bélyegét felnőtt életére is. Depressziós volt, pánikbeteg, anorexiás és alkoholfüggő.

Első férjétől hamar elvált, második férje, Máté Gábor színész már az elején közölte vele, hogy nem akar gyereket. "Az első együttlétünkkor megfogantam. Életemben először. Természtes volt, hogy tartom az egyezségünket, és elvetetem Gábor gyerekét, de valami végérvényesen megroppant bennem... " - mesélte abortuszának történetét a Best magazinnak. A gyermek elvetetését gyilkosságként élte meg. 

Albert Györgyi 10 éve hunyt elForrás: MTI/Sándor Katalin

Amikor a pszichiátrián kezelték, megkérdezték tőle, miért iszik. "Azért, mert nem lehetek anya, meggyilkoltam a leendő gyerekemet... Azért iszom, mert túl gyáva vagyok, hogy felvágjam az ereimet. Az alkoholizmus lassított öngyilkosság" - válaszolta az újságíró. 

Halálakor azonban rátalált a szerelem Galsai Dániel személyében. Az esküvőt tervezgették, amikor egy taxiban, 44 éves korában megállt a szíve.