Munkát vállalt a Kalocsai Fegyház és Börtönben Á. Anikó, az az asszony, aki 108 késszúrással ölte meg 8 éves lányát, Laurát három és fél évvel ezelőtt. Eleinte nehezen viselte a bezártságot, öngyilkosságot kísérelt meg, ám mára elfogadta, hogy örökre a rácsok mögött marad. 

Tényleges életfogytiglanig tartó börtönbüntetésre ítélték Á. Anikót, aki három és fél évvel ezelőtt 108 késszúrással ölte meg saját 8 éves lányát, Laurát. A gyermek teste hamar elvérzett, ám ezután az asszony még fojtogatni kezdte. Szita Bence gyilkosán kívül ő az egyetlen nő Magyarországon, aki élete végéig a rácsok mögött lesz. 

A tatai Á. Anikó az 1990-es évek közepén ismerkedett meg párjával. A férfitől gyermeke született, de nem éltek együtt, mert az apa házas volt. A gyermeket azonban a nevére vette és gondoskodott is róla – írja a 24.hu. A nő rendszeresen inni kezdett, a kocsmába az 5 éves lányát is magával vitte. 

2012-ben felhívta a férfit, hogy gyógyszereket vesz be, végez magával és a kis Laurával is. Ezután pszichiátriára került, majd kiengedték. Az apa egyik alkalommal nem adta vissza a gyermeket a láthatás után, mivel az édesanya részeg volt. A bíróság a nőnél helyezte el a gyermeket, ám főként az apjánál élt. 

Egyik alkalommal, amikor az asszony már jobb állapotban volt, az apa megengedte, hogy Laura vele töltse a tavaszi szünetet. Egy panzióban vettek ki szobát, ahol a kislány elárulta, hogy apja feleségét is anyának szólítja, és lehet, hogy Németországba költöznek. Az asszony gyógyszereket vett be, inni kezdett, majd pezsgőbe tett gyógyszerrel Laurát is elkábította. Ezután 108 késszúrással megölte, majd fojtogatni kezdte. A rendőrök napokkal később találták meg. 

A 24.hu információi szerint a nő először nehezen viselte a bezártságot a börtönben, öngyilkosságot kísérelt meg. A börtön pszichológusa foglalkozott vele, ami láthatóan jót tett neki. Informátoruk azt is elárulta, hogy háromfős zárkában helyezték el, cellatársaival jól kijön. Munkát is vállalt, nyomdai előkészítőként dolgozik, borítékokat, dobozokat hajtogat.