Hajléktalan lett az ország egyik legnagyobb csalójából

Forrás: AFP/Philippe Desmazes -
átverés hajléktalan börtön csaló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg hajléktalanként él az a magyar férfi, aki sokáig papnak adta ki magát és még a Nyugati Pályaudvar tetőszerkezetét is eladta.

Az 57 esztendős Bósa Istvánt az egyik legnagyobb magyar csalóként tartják számon. A blikk azt írja, a férfi évekig tartott misét a Székesfehérvári Egyházmegye egyik templomában, de praktizált egy kórházban osztályvezetőként, pszichológus főorvosként is. Persze előbb-utóbb mindenhol lebukott és börtönbe került.

Ma már újra szabad ember és immár négy éve annak, hogy semmilyen törvénybe ütköző dolgot nem követett el. Elvesztette viszont otthonát, ma az utcán él.

A lakásomat elvesztettem: az utcán élek, de nem vagyok csöves! Mindennap fürdöm, különben nem engednének be az Eötvös Loránd Tudományegyem könyvtárába, ahol az időm nagy részét töltöm. Nagyon fontos, hogy az elmémet karbantartsam, rengeteget olvasok, hátha még jó lesz valamire ez a nagy tudás" – jelentette ki a lapnak.

A kép csak illusztráció Forrás: AFP/Philippe Desmazes

A férfi egyébként felelevenítette élete legnagyobb átverését is: gyakrolatilag eladta a Nyugati Pályaudvar tetőszerkezetét.

Egyszer ücsörögtem a Nyugatiban, felnéztem, és kész volt a terv. Kikerestem a Közbeszerzési Közlönyben a legnagyobb acélfelvásárlókat, és írtam nekik. Egy német férfi azonnal jelentkezett, napokon belül itt volt 40 ezer márkával. Felállványozták a pályaudvart, és elkezdődött a bontás. Valakinek gyanús lett a művelet, és elkezdték az eladót keresni. Én azonban ekkor már a Szegedre tartó gyorsvonaton ültem."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.