Öngyilkosságot követett el a börtönben Pásztor Anna zaklatója. A kórházba szállítását követően elhunyt.

Ahogyan arról beszámoltunk, múlt héten kezdődött Pásztor Anna zaklatójának tárgyalása és a bíróság emberölés előkészületére módosította a vádat Jozef P. ellen.

A Blikk most azt írja, a férfi a börtönben öngyilkosságot követett el. A büntetés-végrehajtási őröknek sikerült közbeavatkozniuk, az illetőt kórházba szállították, ott azonban elhunyt.

Pásztor Anna zaklatójának tárgyalásaFotó: Csudai Sándor - Origo

A Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet egyik objektumában az elhelyezésére szolgáló zárkájában kísérelt meg öngyilkosságot egy 40 éves letartóztatott férfi 2019. február 27-én az éjszakai órákban.

Az ellenőrzéseknek köszönhetően a börtönőrök azonnal észlelték a férfi cselekményét, a zárkába siettek, és megkezdték a fogvatartott ellátását, az életmentést, és a kiérkező mentőkkel közösen stabilizálták az állapotát. Ennek is köszönhető, hogy a férfit a mentő az egyik budapesti kórházba tudta szállítani.

A gondos, szakszerű kórházi ellátás ellenére sajnos a fogvatartott 2019. február 28-án, a reggeli órákban a kórházban életét vesztette. A rendőrség a helyszíni szemle során az idegenkezűséget kizárta” – tette közzé a BVOP közleményében.