Nem kaptak Fonogram-díjat Majkáék. A rapper ezt nehezen viselte, Facebook-oldalán ment neki a zsűri döntésének. A díjat egyébként Krúbi kapta, aki a saját székletéről is rappel dalában.

Ahogy mi is megírtuk: Majka közösségi oldalán ment neki a zsűri döntésének, miután nem kaptak Fonogram-díjat a Füttyös című számukért. 

A Blikk végzett egy kis összehasonlítást, miután kitört a botrány. A díjat Az év felfedezettje és Az év hiphopfelvétele kategóriában is Krúbi vihette haza. Majkáék ugyan nem lehettek az év felfedezettjei, hiszen már régóta a pályán vannak, de a videóra akár díjat is kaphattak volna. 

A lap munkatársai szerint Krúbi szövege igencsak provokatív. „Szülészorvost hívok, mert akkorát sz*rok” – hangzik a dalban, melynek klipjét szokatlannak ítélték, amely görbe tükröt tarthat a mai fiataloknak. 

A YouTube-on Majkáék Füttyös című száma 34 milliós megtekintést ért el eddig. Kétségtelen, hogy szeretik az emberek. Az összehasonlítás szerint a videó képi világa erős, a szövegnek is van mondanivalója, anélkül, hogy nyomdafestéket nem tűrő szavakat használna. „Másik oldalról nézve a dal nem kemény, nem belemenős, és amellett, hogy valóban élvezetes hallgatni, a távolban már-már felsejlenek a csöpögősség határai” – írja a Blikk.