Curtis ismét alkoholt iszik – barátai féltik, hogy vissza fog esni

Forrás: Instagram / Curtis -
drog visszaesés függőség Curtis
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Curtis nemrég jött ki az elvonóról, ahol kokainproblémái miatt kezelték. A rapper néhány hetes kezelés után tisztán hagyta el a rehabilitációs intézetet, majd elvette feleségül szerelmét, és hamarosan érkezik első közös kisfiuk is. Barátai mégis aggódnak érte, ugyanis újra alkoholhoz nyúlt.

Curtis újra alkoholt iszik, ami sokak szerint az előszobája a visszaesésnek. Egy addiktológus és Dietz Gusztáv is megszólaltak az ügyben.

Curtis ismét alkoholt fogyaszt Forrás: Instagram / Curtis

A rehabilitációk általában sikeresek, csakhogy utána a visszaesés frekvenciája nagyon magas. Egy éven belül a függők 80 százaléka valamilyen úton-módon újfent tiltott szerhez nyúl, s csupán a sokadik elvonókúra után sikerül leszokniuk, persze nem ritka az sem, hogy valaki képtelen felhagyni az addikciójával”mesélte a Borsnak dr. Funk Sándor addiktológus. Állítása szerint az elvonó után sokkal hamarabb visszaesnek a függők, mint korábban a rászokáskor.

„Saját tapasztalatból mondom, hogy aki függőségben szenved, nem egyszer és nem kétszer köt ki az elvonón. Szinte lehetetlen elsőre megszabadulni a cucctól, ráadásul hagy némi kivetnivalót maga után az a 'rehabilitációs központ' is, ahol Curtist kezelték. Én az első pillanattól fogva tudtam, hogy Ati még vissza fog esni, csak idő kérdése volt, hogy mikor csábul el. Először a pia, aztán majd jönnek a keményebb cuccok, de ne így legyen! Tiszta szívből kívánom neki, hogy gyógyuljon meg, ha kell, bármikor, bármiben segítek, és mellette vagyok, de egy biztos: az első lépést már megtette a visszaesés felé” – fogalmazatt Diezt Gusztáv, Laky Zsuzsi férje.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.